Har du någonsin undrat hur man förvarar möbler? Har du många möbler som behöver förvaras över vintern? Har du letat efter ett sätt att organisera ditt hem och göra det mer beboeligt igen, men inte hittat något som fungerar? Oroa dig inte! I det här blogginlägget kommer vi att prata om att förvara möbler på olika sätt. Vi kommer att diskutera vilken typ av möbler som bör förvaras och hur länge de kan förvaras utomhus innan skador uppstår.

Jag börjar med att diskutera de bästa materialen för förvaringsenheter – det är vanligtvis plast- eller metallbehållare med lock som sluter tätt. Du kan också använda saker som kartonger om de är väl tejpade på alla sidor. Dessa är bättre än trälådor, eftersom fukt kan få dem att bli skeva och spricka.

Därefter ska jag tala om hur länge du kan ha möbler som förvaras utomhus innan de börjar försämras. Möbler som inte är avsedda för utomhusbruk har vanligtvis en etikett på baksidan med information som “endast inomhus” eller “garantin upphör att gälla om de används utomhus”. Om din möbel inte har en sådan etikett kan du anta att den klarar sig ungefär tre månader i förvaringen innan materialen börjar varva.

Om dina möbler dessutom hålls ihop av skruvar eller bultar i stället för lim är det mer sannolikt att de lossnar under långvarig utomhusförvaring – vilket innebär att när du tar ut dem nästa säsong kan alla de känsliga delarna vara trasiga. Det är bäst att ta in dina möbler under hösten så att de inte har en chans att bli förstörda innan du ens använder dem igen!

Jag vill också prata om att förvara olika typer av möbler tillsammans – särskilt om de är gjorda av olika material. Metallstolar bör till exempel inte förvaras tillsammans med plastbord eftersom plasten med tiden kommer att börja flagna av och stolarna blir förstörda. Plastmöbler bör inte heller förvaras tillsammans med trämöbler, eftersom de tillsammans kan börja bli skeva på grund av fuktskador.

Slutligen lämnar jag dig med några tips som kan hjälpa dig att bevara dina förvarade möbler så länge som möjligt – dessa är särskilt användbara om du bor i ett område där klimatet växlar mycket. Om du kan, förvara dina förvaringsmöbler utomhus eftersom det skyddar dem från extrema väderförhållanden och minskar exponeringen för skadedjur som kanske vill bosätta sig i din enhet! Kom också ihåg detta: Ju oftare du använder något – särskilt om det används ofta under varma eller kalla månader – desto snabbare försämras dess material.

Så är det! Om du har några andra frågor om förvaring av möbler får du gärna höra av dig i kommentarerna nedan så ska jag försöka besvara dem så gott det går. Tack för att ni läste – vi hoppas att detta var till hjälp!